Skal vinlogen endelig samles igen, og vil du imponere holdet med lækre, fantastisk og imponerende vine, hvor smagsoplevelsen er helt unik? Det kan være svært at finde en rødvin, som hele selskabet vil falde pladask for, da vi på baggrund af vores forskellige smagsløg kan foretrække vidt forskellige udgaver. Det vigtigste at huske på er, at vin findes i alverdens afskygninger, så du har gode chancer for at finde varianter, der opfylder dine og gæsternes behov. Lad os hjælpe dig med at finde den helt rigtige rødvin, hvad end du skal have besøg af middagsselskab, gæster til stor fest eller sofahygge foran en film.

Tips og tricks til valg af den ultimative rødvin

Du behøver ikke være den største feinschmecker i vin før, at du kan servere selv samme drikkelse i høj kvalitet. Her introduceres du til forskellige myter, der kan være de hjælpemidler, du mangler, hvis du skal spore dig ind på en god rødvin, som dine gæster vil elske.

Vi hjælper dig med at dreje uden om de varianter, der ikke er værd at nyde over et godt stykke kød eller en klassisk steg. Men hvad skal du så kigge efter?

Der er to parametre, som du kan starte med at kigge på:

 

  • Vinens årgang
  • Reserva eller riserva

 

Hvis du vælger en vin, der har en ældre årgang, så vil det være en parameter, der giver dig opfattelsen af, at den er kvalitetssikker. Hvis din vin er fremstillet i et ustabilt klimatisk miljø, så vil årgangen være altafgørende for, om vinen er værd at introducere på menukortet. Det er dog vigtigt at huske, at årgangen ikke kun betyder, at den har kvalitet, men det kan også være en indikation for at smagen er mere intens. Det samme gælder, hvis du på mærkatet finder begrebene ”reserva eller riserva”, der betragtes som værende et lovende kvalitetstempel.

 

Husk den sunde fornuft, når vinen handles

Alt i alt bør du huske på, at disse faktorer ikke kan stå alene. En af de vigtigste råd, når du køber vin i supermarkedet, er, at du med fordel kan undgå de nyeste trends på vinhylderne i supermarkedet. Det er amarone vinen et godt eksempel på – da mange udbydere prøver at fremskaffe billige udgaver. Du bør derimod tænke over disse faktorer:

 

  • Shop vin fra de nyere vinlande såsom Chile, Argentina eller Australien, da de ikke har ancienniteten til at tage andet end beskedne priser
  • Spørg vinmanden i det lokale supermarked, de har stort kendskab til sortimentet

Husk, at kombinér vinen med maden, så tænk over madens smag, og gør den herefter kompatibel med vinens smag