Kære venner, vi må indse, at søvnen er vigtig for os

Vi kan ikke springe over, hvor gærdet er lavest

Nogle siger, at man kan sove, når man bliver gammel, men det er noget vrøvl at sige. Selvfølgelig sover ældre mennesker, men de sover bare ikke lige så godt eller lige så meget som yngre mennesker. Du får den bedste søvnkvalitet i din barndom, ungdom og tidlige voksendom. Det er en realitet.

Selv sover jeg på min kapok madras og er uendeligt taknemmelig for, at jeg har givet mig selv den gave. Jeg bor alene, men har alligevel en stor seng. Jeg har nemlig indset, at søvnen er utroligt vigtig for mig. Jeg har derfor besluttet at give min søvn de bedste betíngelser. Det indebærer også at have en god madras, som samtidig er mere bæredygtig end mange andre. Jeg kalder det det gode og grønne søvn.

Ungdom

Det unge menneskes prioriteringer, hvad angår søvn

Når man er ung, er livet anderledes, end når man er fuldvoksen. Man er generelt mere åben over for verden, har mere energi og derfor mere fart på. Man kan klare mere, og derfor har man ikke altid samme brug for søvn som det voksne menneske og det ældre menneske. Alligevel håber jeg, at det festlige liv også giver anledning til at prioritere at få en god nattesøvn inde imellem alle dagens og nattens gerninger.

Voksendom

Den voksnes søvn

Den voksne bærer meget af samfundet på sine skuldre. Alderdommen kan slappe af med sin fuld fortjente og erhvervede visdom, men den voksne er i den midterste alder og må ikke komme sovende fra dagens gerning. Det være sagt, så er det umådeligt vigtigt, at den voksne også får sin søvn og lader sine batterier op.

Om selve materialet kapok

Materialet kapok er rigtigt godt til at lave madrasser af. Det er et materiale, som er et 100 % naturligt fiber. Det kommer fra kapoktræernes blomster. Træet kan blive helt op til 70 meter højt og gror stort set helt af sig selv. Det er netop miljøvenligt, fordi det ikke behøver særligt store mængder vand eller kunstige stoffer, som er dårlige for miljøet. Træet vokser vildt flere steder på den sydlige halvkugle. Jeg er vild med tanken om, at det her træ kan blive til så god en madras, som den jeg sover med om natten.

Alderdom

Søvnens grå guld

Selvom det kan være svært at sove hele natten igennem som ældre, så er det vigtigt at prøve at nå den gode søvn alligevel og gøre noget godt for sig selv, så man har energi til de mange gode oplevelser, som den grå guldalder giver os. Her lever vi med al vores akkumulerede livsvisdom og erfaring, som vi ikke er kommet sovende til. Måske har man også sørget for at få sig en god seng med en god madras i et kvalitetsmateriale, og måske har man samtidig også været miljøbevidst, da man anskaffede sig det. De fleste ældre mennesker, jeg kender, har anskaffet sig nogle rigtig gode senge efterhånden, og det er en rigtig god idé at forkæle sig selv på denne måde.