Trøffel er en af de mest eksklusive og smagfulde ingredienser, der findes. Men den kan også være meget dyr. Dog behøver det ikke at være sådan, hvis du ved, hvordan du skal bruge den. Faktisk kan trøffel være en meget alsidig ingrediens, der passer til mange forskellige retter.

Spaghetti med trøffelolie

En af de mest simple, men også mest smagfulde, retter du kan lave med trøffel er spaghetti med trøffelolie. Du skal blot koge spaghetti efter anvisning på pakken, og derefter blande den med olivenolie med trøffel. Trøffelolien giver en intens og kraftig smag, der passer godt til pasta.

Risotto med trøffel

En anden klassiker med trøffel er en risotto med trøffel. Risotto er en italiensk ret, der består af ris kogt i en kraftig kyllingesuppe. Tilføjer du trøffel, får du en ret med en intens smag af kylling, der er forstærket af den kraftige trøffel.

Pizza med trøffel

Pizza er en anden italiensk klassiker, der også passer godt til trøffel. Du kan enten lave din egen pizza eller købe en færdiglavet pizza. På en færdiglavet pizza kan du drysse lidt revet trøffel over, men hvis du laver din egen pizza, kan du også putte trøffel i dejen. Pizzadejen bliver så kraftig og smagfuld, og pizzaen får et helt unikt twist.

Salat med trøffel

Trøffel er ikke kun forbeholdt de varme retter. Du kan også bruge den i en salat. Det giver især mening i en grøn salat, da den kraftige smag af trøffel passer godt til de friske grøntsager. Du kan drikke din yndlingsvinaigrette til, eller du kan lave en dressing af olivenolie, citronsaft, salt, peber og revet trøffel.

Snacks med trøffel

Trøffel er bestemt ikke kun forbeholdt hovedretter. Du kan også bruge den i en forret eller nogle snacks. De klassiske snacks med trøffel er nachos, der er dyppet i en trøffelolie eller et stykke brød, der er dyppet i trøffelolie. Det er også muligt at bruge trøffel i en dip. Fx hvis du har en rødbededip, kan du bruge lidt trøffelolie i.

Kød med trøffel

Trøffel er også et godt tilbehør til kød. Det passer særligt godt til kraftigt kød som lam og oksekød. Derudover passer trøffel også godt til kylling. Du kan både bruge trøffelolie, trøffelcreme eller revet trøffel til dine kødretter.

Konklusion

Trøffel er en meget smagfuld ingrediens, der kan bruges til mange forskellige retter. Det er derfor bare at gå i gang med at eksperimentere med trøffel.